Het sulletje Colin wordt seksbom in het nieuwe seizoen van Netflix-hit 'Bridgerton' (2024)

Multicultureel, feministisch en botergeil: niet bepaald kenmerken die je doen denken aan de aristocratie in het pre-victoriaanse Engeland, maar in ‘Bridgerton’ is dat wel het geval. Het recept voor een megahit: enkele pruiken, een ‘juicevlogger’ van toen, de hoffelijke huwelijksmarkt van Londen én een rits seksscènes die draaien om de vrouw. Het derde seizoen is nu te zien op Netflix.

’Kijkt mijn vrouw naar een serie of een p*rnofilm?’ Met die vraag stond acteur Ashton Kutcher in de woonkamer toen hij partner Mila Kunis naar Bridgerton zag kijken. Door het huis galmde gekreun en geschreeuw, allemaal verpakt in een kostuumdrama.

Het voorval vat de Netflixserie over de Britse high society (vanaf circa 1813) perfect samen. Zowel wereldberoemde acteurs als ’doorsnee’ Netflixgebruikers zaten afgelopen seizoenen kwijlend op de bank door de strakgetrokken korsetten, landhuizen, lakeien en héél veel baljurken.

In 2021 werd bekend dat het eerste seizoen de bestbekeken serie ooit is sinds de oprichting van Netflix. In ongeveer 28 dagen keken liefst 82 miljoen huishoudens naar de stomende scènes met de eerste Bridgerton -telg, Daphne en de sensuele hertog Simon Basset.

Cijfers waar je u tegen zegt, en dat geldt ook voor het tweede seizoen dat in maart 2022 verscheen. De zoektocht van Anthony naar zijn gedroomde burggravin verbrak het Netflixrecord voor meest bekeken Engelstalige serie in één week.

De Bridgerton -reeks is gebaseerd op de boeken van schrijfster Julia Quinn, gesitueerd in het Londen van de zogenoemde regency era . Dat is het tijdvak van 1811 tot 1820 waarin Koning George III het regeren aan zijn oudste zoon overliet wegens ziekte.

De acht kinderen van de familie Bridgerton gaan om de beurt dorstig op zoek naar ware liefde in het hoffelijke Londen. In elk seizoen staat, net als in de boekenreeks, een andere spruit centraal.

Idolaat

Deze keer is Colin Bridgerton aan de beurt, gespeeld door de 31-jarige Luke Newton. In seizoen 1 stampte Colin al op het hart van Penelope Featherington – die helemaal idolaat van hem was – toen hij er vandoor ging met Marina, de achternicht van familie Featherington.

Zij bleek echter zwanger van een andere man, die inmiddels overleden was. Een no-go voor Colin, dus de relatie ging uit. Marina besloot logischerwijs om te trouwen met de broer van haar overleden minnaar.

Colin is op dat moment nog het sulletje onder de Bridgerton -mannen, vooral vergeleken zijn oudere broers Anthony en Benedict. Ook in de nasleep van het tweede seizoen lijkt Colin de eikeltrofee te veroveren. Penelope hoort na het Featherington bal Colin tegen een groep vrijgezellen zeggen dat hij haar ’nooit het hof zou maken’.

In het nieuwe seizoen heeft Penelope, gespeeld door Nicola Coughlan (37), haar langgekoesterde verliefdheid op Colin opgegeven. Het is tijd om een nieuwe man te vinden, denkt ze strijdvaardig.

De bedeesde dochter van het rijke gezin worstelt al sinds de start van de kostuumdrama met een slecht zelfbeeld. Ze voelt zich overschaduwd door haar slanke en flamboyante zussen en snakt daarom naar een man die haar dubbelleven accepteert. Penelope is immers hét meesterbrein achter Lady Whistledown, een juicechannel uit de regency era .

Afgetraind

Penelope én de kijkers weten niet wat ze zien als Colin terugkeert van een reis. Vergeet het sulletje, hij is plots afgetraind, sexy en soepel.

Een heuse glow-up van de hoofdrol is typerend voor regisseur Shonda Rhimes (ook bekend van Grey’s anatomy , Inventing Anna en Scandal ). Acteur Rege-Jean Page maakte in seizoen 1 de tongen los met zijn verschijning. Opgevolgd door Jonathan Bailey in de huid van Anthony Bridgerton die zijn gigantische bakkebaarden inruilde en ook overduidelijk naar de sportschool was geweest.

De transformatie van Colin is nu al voer voor discussie. Op TikTok wordt Rhimes in veel video’s geprezen voor het ’ontzettend goed opdrogen’ van de personages, maar ze krijgt ook kritiek. Kijkers vragen zich af waarom de hoofdpersoon altijd een seksbom moet worden in een serie die juist draait om acceptatie en goede posities in een ouderwets tijdperk.

Het nieuwe seizoen zit vol met pikante scènes, het moge duidelijk zijn. Coughlan vertelde onlangs dat zij een gekuiste versie heeft laten maken omdat ze niet wil dat haar moeder de échte poedelnaakte beelden zou zien.

„Dat staat letterlijk zo in mijn contract. Mensen denken dat ik een grapje maak maar ik ben Iers-katholiek opgevoed”, zei ze. Overigens hoeven Netflixkijkers niet te vrezen: op de streamingdienst verschijnt de ongekuiste versie.

Seizoen 3 van Bridgerton is sinds donderdag 1 te streamen via Netflix, opgesplitst in 2 delen. Het tweede deel is vanaf 13 juni bij Netflix te bekijken.

Het sulletje Colin wordt seksbom in het nieuwe seizoen van Netflix-hit 'Bridgerton' (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 5745

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.